KINOKKI

It is far from simple to show the truth, yet the truth is simple *

DCP on hyvä formaatti elokuvafestivaaleille
Kinokin koodaamat DCP-masterit ovat vieneet elokuvaa kankaille ympäri maailman. Kotimaisten pääfestivaalien lisäksi KIN-fasiliteettikoodattuja CPL-paketteja on ajettu muun muassa Locarnossa, Los Angelesissa, Kyproksella ja New Yorkissa. Upeat elokuvat ansaitsevat yleisönsä ja pääsevät esille. Siitä kiitos tekijöille ja kokijoille. DCP on elokuvan välitysmuotona vahva ja ketterä. Edullinen valmistaa, helposti kuljetettavissa virtuaalisesti tai fyysisesti, varmatoiminen ja laadukas esittää.

Kinokille on myönnetty fasiliteettikoodi KIN
Kinokki tekee DCP-paketoinnin arvostetuilla ja hyväksi havaituilla lisensoiduilla ohjelmistoilla käyttäen laadukkaita muistimedioita. Vuoden 2013 menestyksekkäiden elokuvapaketointien jälkeen on Digital Cinema Naming Convention listannut Kinokin DCP:n nimessä mainittavaksi fasiliteetiksi. Kinokille myönnettiin fasiliteettikoodi KIN. Kinokki on toinen Suomalainen fasiliteetti, jolle kyseinen koodi on annettu.

DCP:n nimeämiskäytäntö muuttui vuonna 2013 tarkemmaksi ja konehuoneystävällisemmäksi, ottaen huomioon eri mediaservereiden tiedostonäkymien erilaiset merkkimäärät. Uusi ja tarkka nimeämiskäytäntö löytyy täältä:
http://digitalcinemanamingconvention.com/

Referenssit
Vuonna 2013 valkokankaalla esitettiin useita elokuvia, jotka kulkivat Kinokin koneiston läpi. Pitkistä näytelmäelokuvista mainittakoon Zagros Manucharin Salpa, Rax Rinnekankaan Luciferin viimeinen elämä ja Jarmo Lampelan Nuoren Wertherin jäljillä. Lisäksi trailereita, dokumentteja ja lyhytelokuvia mm. Selma Vilhusen Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja Heikki Kujanpään Taskuparkki.

Kinokki toimii yhteistyössä Espoo Cinén, Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin, Night Visionsin sekä Docpointin kanssa.


OTA YHTEYTTÄ JA KYSY TARJOUS – Nyt on elokuvan aika!
Teijo Pellinen
info [at] kinokki.fi
+358 44 5011096


Taustaa
Toiminimi Kinokin työt suuntautuivat vuosina 2000–2012 elevisioon ja elokuvateatteriin, joissa haettiin yleisökokemuksen rajoja interaktiivisen elämyksen ja kerronnan kautta. Tältä ajalta ovat esimerkkeinä Yle-Extran “Mielensäästäjä” (2007–2008), Dina-kanavan “Lammas” (2005–2007) sekä interaktiivinen kansainvälisesti esitetty elokuvaperformanssi “Cause & Effect” (2002–2012)

Digitaalinen muoto mullisti elokuvan
Vuonna 2006 Clone-festivaalilla Hämeenlinnassa Kinokki tutustui uuteen digitaaliseen elokuvaan. Pitkälle standardoitu formaatti sisälsi jatkumon vanhaan muovinauhalla toimitettavaan kuvajonoon. Kyseessä on kuitenkin vallankumous, joka on mullistanut ja yhä mullistaa elokuvan tuotantotavat, levityksen ja katsomiskokemuksen. Koko elokuvakulttuuri on muutoksen kehässä.

Kinokki ja DCP
Digitaalisen elokuvatekniikan yleistyessä Kinokki siirtyi konehuoneisiin ja alkoi tutkia uuden muodon mahdollisuuksia. Vuodesta 2011 lähtien on Kinokki harjaantunut DCP-paketoinnissa. DCP-formaatti on rikas ja sen soveltaminen on elävässä muutoksessa. Aineeton elokuva on saavuttanut aineettoman kantajan ja kuolleesta kopiosta on tullut kontekstinsa muutoksen kautta elävä solu, joka vapauttaa elokuvan nautinnollisena katsomiskokemuksena. Kinokki on opiskellut uuden esitysmuodon käytännöt ja karikot, spesifikaatin suomat mahdollisuudet ja serverityyppien oikut. Kinokki osaa uittaa elokuvan elävänä työryhmän käsistä yleisön nähtäväksi ja kuultavaksi.

* Sitaatti t:mi Kinokin toiminnan esikuvalta David Abelevich Kaufmanilta.